Random Images

Print

EnergiaKlub

Az emberek többsége azt várja, hogy

  • majd a tudósok jól kikutatják, hogyan kell hatékonyabban, tisztábban energiát termelni
  • a Scientific American és a Delta jól bemutatja ezt
  • aztán a Tesco majd árulja a készüléket,  vagy az Elmü meg a Főtáv ezáltal olcsóbban adja majd az energiát

Sajnos nincsenek tisztában azzal, hogy a finanszírozás és dezinformálás segítségével a pénzoligarchia (az USA FED központi bank tulajdonosi köre és holdudvaruk) kiválóan érvényesíti a hatalmát. A "hatalom" = "a tömegek kiszolgáltatottsága". Emiatt mind a 3 lépés reménytelen (de az utolsó kettő mindenképpen), és az oligarchia továbbra is fenn tudja tartani a fosszilis energia függőséget.

A "hivatalos" energiaklub.hu, és a zöld mozgalmak közül a finanszírozottak jól kiszolgálják a lobbi érdekeit. Pl. élesen támadják az atomenergiát. Nem értelmes javaslatokat tesznek, hanem összemossák amit csak lehet (nemritkán az instabil regulálású chernobili grafitos reaktort és a stabil regulálású paksi nyomottvizeset is !!! ), eltúlozzák a költségeket, nem mondják meg a viszonyítási alapot (pl. azt mondják, "30%-al magasabb lenne az energiaköltség", de azt nem, hogy az még mindig csak kb. 12 Ft/kWh, ami a végfogyasztói árhoz képest igen alacsony, kb 1/3).

http://www.energiaklub.hu/hu/hirek/?news=574

Ha az 1. lépésen sikerül túljutni, tehát tudósok egy csoportja kiválóan megoldja a problémát, akkor is teljesen esélytelen, hogy az az emberekhez eljusson. Vegyük észre, hogy az oktatás és a média sikeres dezinformálása miatt még az ennél százszor egyszerűbb gazdasági összefüggések sem (a magánbankok pénzteremtése), amik ellenőrzéséhez ráadásul fizikai kísérletek sem kellenek (csak egy excel tábla) jutottak el az emberekhez, és legkevésbé értik azt a gazdasági "szakemberek".


Az energiaklub tagjai tudásuk szerint igyekeznek hatékonyabb energiatermelési és felhasználási módszereket alkalmazni. Ehhez fejlesztés (vagy akár kutatás) is szükséges lehet.

Alapszabály:

szigorúan tilos értelmetlen hitvitákat folytatni.

  • Pl. sokan feltételezik, hogy a fosszilis, hagyományos megújuló és a nukleáristól eltérő módon nem lehet energiát termelni (és hülyének néznek és kiáltanak ki mindenkit, aki szerint talán lehet, vagy akinek a mérései szerint nem vethetjük el ezt).
    • Ezt arra alapozzák, hogy "már mindent tudnak", vagy pedig "nem tudnak ugyan mindent, de ha ilyen lenne, arról ők biztosan tudnának". Ezt persze nem mondják, de ezen feltételezések nélkül érvelésük alaptalanná válik. Ugyanis azt nem lehetséges kísérletileg bizonyítani, hogy más módszer nem létezhet. Az, hogy 100 féle módszer nem alkalmas a levegőnél nehezebb tárgyak levegőbe emelésére, nem jelenti azt, hogy nincs 101. módszer, ami meg alkalmas. Ezért nevetséges az a tudományos akadémia, amelyik kijelenti, hogy levegőnél nehezebb tárgy nem repülhet. Ma is vannak hasonló vallásos hitek. Nem tudomány, hanem politika.

Ha valaki szerint bizonyos módszer nem lesz használható, dolgozzon olyanon, ami szerinte jobb.

 


Mit tudtok arról az energiatermelő találmányról, amivel megkeresték a magyarok szövetségét, és fel is került róla egy írás a karpathaza.net-re ? (link)

Továbbá Horváth Dávid informatikus barátunk fog írni egy (állítólagos) OU (overunity) feszültségkonverterről, amit nemrég látott élőben. Mivel a szabadalmat a feltaláló még nem kapta meg (szerintem nem is fogja), még elég keveset mondott el, de azért jó pár kiindulási pontot megadott Dávidnak. Dávid fog a kérdéssel behatóbban foglalkozni. Továbbá az OlomAkkumulator regenerálásával és hatékony töltésével is fog foglalkozni, ugyanazon forrás és projekt alapján (bár ha az OU-t rendesen megcsinálja, az ólomakku jelentősége csökken :-) Gondolom azért foglalkozik vele, hátha az OU-t nem sikerül megcsinálni, vagy hátha éppen annak kapcsán ér el áttörést. Megjegyzés: sok, a neten terjedő konverter az egyik akkuból tranzisztoros vagy FET-es kapcsolással flyback-el tölti a másik akkut, és állítólag megfelelő üzemmód esetén lassabban merül le, mint ahogy a másik (hasonló méretű) feltöltődik, megcserélhetők az akkuk. Közben hasznos energiát lehet kiszedni, és hő fejlődik. Sajnos az ólomakkuk 1500 ciklus esetén épp kicsivel többe kerülnek, mint ha az ELMU-től vennénk az energiát, de az újrahasznosítás sokkal olcsóbban megoldható.

Van egy másik (fizikus, korábban erősen szkeptikus) ismerős, aki mágnesmotort látott működés közben. Jó lenne vele is felvenni a kapcsolatot (bár már legalább 2 éve látta. Hátha haladt valamit a dologgal).

Közben a MagnesesMezoErohatas motort / generátort is mérni fogjuk, szorgalmazom a dinamikus méréseket. Ami sok ciklus során is lehetővé teszi a megfigyelést, és - ha minden jól megy - nagyon közel visz  visszacsatoláshoz.

 Created by: cell. Last Modification: 2009-01-29 (Thu) 23:47:42 CET by cell.