Random Images

Print

HitelValsag

SAKK - MATT nemcsak Amerikának 

Lehetséges egy másik olvasata is ennek a virtuális pénzügyi - hitel - bizalmi "válságnak"?

Teljesen bizonyos, hogy ezek a szakemberek: Alan Greenspan, Ben Bernanke Fed elnök és Henry Paulson / aki korábbn a legpatinásabb befektetési bank, a Goldman Sachs vezérigazgatója volt / véletlenül és egyszerre lettek ennyire hozzá nem értőek?

Ha megfordítjuk a dolgot, és megnézzük a tevékenységüket: alacsony kamatok, korlátlan hitelezés, ebből eredő ingatlan árnövekedés, majd a csúcson, amikor már Magyarországon is olcsó hitellel megvehető floridai ingatlanokat árultak, akkor megszünt a hitelforrás...és látjuk ennek eredményét: hitelválság, bizalmi válság..munkahelyek elvesztése, cégek elértéktelenedése, hiszen hetek alatt korábbi értékük töredékén lehetett felvásárolni korábban milliárdokat érő cégeket. Amikor a 700 Mrd USd mentőövet első alkalommal nem szavazta meg kongresszus, / ami állami pénz magánbankokba áramlását jelenti / a FED, az amerikai jegybank szerepét betöltő magánbank másnap 630 Mrd usd tőke injekciót jelentett be...utána mégiscsak meglett a szükséges szavazat szám a kongresszusban, hogy a 700 Mrd közpénz átváltozzék magánpénzzé.

Nem tulajdon átrendeződés történik, nagyban? Kinek hozott hasznot ez a válság? Azoknak a bankoknak, akik konkurrencia nélkül maradtak, / pl.Goldman Sachs / és azoknak, akik a töredék értéken felvásárolják a cégeket..Mindössze a pénzt kellett korábban bőségesen a piacra önteni, majd behúzni a féket, kivonni a pénzt átmenetileg a piacról és kész a válság.

Véletlen, hogy az olaj és a dollár július végétől 3 hónap alatt akkora utat jár be, mint előtte 7 év alatt? Ráadásul a dollár erősödik, újra világpénz lesz, amikor fejenként 400.000 Ft adóságot kapott akarata ellenére minden amarikai állampolgár? Azaz ennyit fizett az állam a magán bankrendszer "megmentésére", hogy az továbbra is saját hasznára, kamattal terhelten bocsássa ki az amarikai pénzt, a dollárt. Ami kamatot soha nem fog tudni kifizetni az amerikai állam a magánbankoknak. Az olaj ára 100 dollárt esett, amit szinte észre sem veszünk az árakban...

Honnan tudjuk, hogy válság van? Mindenhol ezt látjuk, halljuk a médiában és kezdünk e szerint viselkedni, elfogadni azt, mintha teljesen természetes folyamat lenne. Hogy van az, hogy az IMF , aki Bokros Lajos szerint eddig nem tudott hitelt kihelyezni, most nyújtott 3 műszakban üzemel, hogy kielégítse a hitelkérelmezőket?


A bankrendszer zsarolja a világot, hogy ha nem adunk neki még több pénzt (végül is értékeinket, hiszen mi nem teremtünk pénzt, nekünk munkát vagy értéket kell adni érte!), akkor nagy baj lesz. De honnan veszi az állam a pénzt, amit a "bank-konszolidáció" során a bankrendszernek ad ?

  • A bankrendszertől kéri "kölcsön" !
  • És a bankrendszer honnan veszi ? A bankrendszer teremti a pénzt !
  • Miből ? A jogból, amit az állam ruház rá !
  • Mi az egész eredménye ? Az, hogy az adófizetők még többet fizetnek a bankrendszernek, ami még jobban sakkban tudja tartani a világot.

Az egész egy gigantikus átverés, csak azért nehéz rájönni, mert a médiában megszólaló szakértők (általában közgazdászok) nem értik (ill. félreértik, ami rosszabb) a gazdaság legjelentősebb hatásait. Mert azt tanulták. (lásd www.falura.hu )


Mi lesz ennek a vége? Mikor lesz ennek vége? Mikor jövünk rá az átverésre? 

 

http://index.hu/politika/kulfold/usa/feher_haz/2008/11/21/sakk_matt_amerikanak/#commentsCreated by: mediator11. Last Modification: 2008-11-22 (Sat) 10:13:36 CET by cell.