Random Images

Print

HomePage

Ezen oldalakat az energia, pénz, termőföld és információáramlás (tömegmanipuláció/véleménygyártás, és annak lehetséges alternatívái) kérdéskörökkel kapcsolatos tudásbázis építésére hoztuk létre. További vizsgálatokra, megvalósításra javasolt ötletek, vázlatok, piszkozatok, fejtegetések, (amit az érdeklõdõk maguk bõvíthetnek), semmint a nagyközönség számára elõkészített szerkesztett sajtóanyag.
Az oldalakat eredetileg bárki szerkeszthette, de sajnos a cenzúra miatt ( "gépi-elárasztásos" spam-módszer) le kellett tiltsuk, és jó megoldást még nem találtunk, valószínűleg GIT lesz a jó megoldás de még nem vezettük be .

A mai kor 3 legsúlyosabb problémájára a mérnökök fantasztikus megoldásokat dolgoztak ki. Ha nem az RTL-től vagy a Spektrum-tól várjuk, hogy rávilágítsanak, hanem magunk utánanézünk, akkor megtalálhatjuk a megoldást.
 • HoTarolas : hogyan tudjuk megszüntetni az ország függõségét az import gáztól: nyári napenergia eltárolása télire: a tüzifánál 30..100-szor kisebb "termõ"-terület segítségével.
  • Még meghökkentõbb, hogy évtizedekkel korábban sikerült a gyakorlatban kipróbálni olyan technikát, amivel az atommag-fúziós kutatás céljait (olcsó energia, nagy mennyiségben rendelkezésre álló alapanyagból, minimális - akár a szénerõmûveknél alacsonyabb - mennyiségû rádióaktív hulladékkal) el lehet érni : FolyékonyFluorideSóolvadékosThoriumReaktor . Nem technikai, hanem tömegmanipulációs (manipulált információterjedés) oka van annak, hogy ezt (polgári célra) nem használja az emberiség. A Science, Scientific American, New Scientist, Discovery, Popular Mechanics meg hasonló tudományos-politikus csatornák még csak meg sem említik, az állam nem finanszírozza, így a kutatók túlnyomó többsége még csak nem is ismeri (nemhogy behatóbban vizsgálná). Az állam és a nagy cégek a doktoranduszokat más témákra "szívják el", fizetik, ösztönzik. 2010-ben Magyarországon a BME-NTI-ből származó információ szerint egyetlen szakdolgozatnak sem témája. Tiszteletükre legyen mondva, hogy legalább a BME-n pár doktorandusz tud róla. De más témában jobban, biztosabban lehet "publikálni" és "rövid idő alatt eredményt elérni" (ez kétségtelen).
  • a mezőgazdasági hőerőgépeket nem a napraforgómaggal (abból sajtolt olajjal) hanem a napraforgószárral (kukoricaszárral, szalmával, gazzal, lombnyesedékkel kell meghajtani). Hektáronként 3-6t keletkezik (a Kárpát-medence életfenntartóképessége külön csodálatra méltó) ami hőértékre 1000-2400 liter gázolajnak vagy benzinnek felel meg. FaGázosító vagy FaGázTurbina segítségével hasznosítható.
 • PenzAudit : a magánbankrendszer által elõállított pénzkínálat segítségével koncentrálódik a vagyon és a hatalmi befolyás. Eddig is háztartásonként évi 1MFt-nyi értéket adtunk át a bankrendszernek azért, hogy a pénzkínálatot (=jeleket) elõállítsa. Ez nagyrészt a magasabb árakban és alacsonyabb bérekben bújt meg - a legtöbb ember számára nem érthetõ, de nagyon is érezhetõ módon - kisrészt pedig az adóban jelent meg. Most éppen súlyos gazdasági válságot okoz (aminek még éppen csak az elején vagyunk). A szükséges pénzkínálatot kb. 1/100 ennyiért létre tudjuk hozni. Ráadásul ez a válság egyetlen érdemi kezelése, ami a környezeti és társadalmi érdekeket figyelembe veszi. Az állami látszatkezelés (lásd "Válságkalauz") a figyelmet a probléma gyökerérõl elterelni igyekszik, és "megoldása" (mely folytatja a kamattámogatásos baromságot) a további hatalom és vagyonkoncentrációt szolgálja - ami más szavakkal: a társadalom még súlyosabb kiszolgáltatottsága
 • ReszveteliDemokracia, és tudasbazis (external link) : a harmadik (egyébként gyökér-)probléma a tömegmanipuláció.
  • Az emberiség óriási tudást halmozott fel. Ez elvileg elérhetõ, de még nagyobb zaj fedi el. A tudásbázisok összefésülésének módszere - ill. ennek hiánya / nem alkalmazása az emberiség gyökérproblémája. Ez teszi lehetõvé a tömegmanipulációt a pénz és energia területeken is (amik közvetett hatásai katasztrofálisak).
  • tulajdonképpen néhány szervezetet (Scientific American, Akadémia, Kutatóközpontok, Egyetemek stb...) "bízunk meg" azzal, hogy végezzék el a tudásbázisok összefésülését. Szinte elképzelhetetlen, mennyire silány eredménnyel ! Pl. adónkból 10 milliárd EUR-t öntünk az ITER (external link) (még a saját fúziós területén is legreménytelenebb módszert próbálgató) projektbe miközben a célokat már 40 évvel korábban sikeresen elérték, 1964-1969-ig üzemelt a Molten Salt Reactor Experiment (external link), helyi oldal: FolyékonyFluorideSóolvadékosThoriumReaktor. Wikipedián számos vandál van (vagy egy, több pseudonym-mel) akik megakadályozzák, hogy mások megvizsgálják a helyzetet (és összefésüljék a tudásbázist): törlik az MSR hivatkozást !
  • A média és az oktatás manipulációja (a wikipedia sem kivétel) tette lehetõvé, hogy hibás magyarázatokkal elterelje a lényegrõl a figyelmet, és a pénzoligarchia hatalmának (= a társadalom kiszolgáltatottsága) növekedése felé vezetõ irányba állítsa a politikai / közösségi / viselkedési / tudományos folyamatokat
  • ezt nem tudjuk egy lépésben megoldani. De törekedni kell rá. lásd TudásBázisokÖsszefésülése
  • Ahonnan egy- vagy több-millió ember szerzi az információit (TV2, Blikk, wikipedia stb...), azt a forrást gazdaságilag megéri manipulálni összességében nagyobb a nyereség (a banki és központosított energia érdekeltségű portfoliótulajdonosok számára), mint amibe a manipuláció kerül). Ha egy forrástól csak kb ezer másik emberhez jut el az információ közvetlenül (közvetve, 2-3-4 lépésben milliókhoz, milliárdakhoz is eljuthat) annak a manipulálása általában nem éri meg (mert hasonló költség mellett kisebb a nyereség). Ez pluszköltséget nem jelent. Ugyanis nem kell emiatt ezerszer annyi információforrás. Csak több ember véleményezésére van szükség a terjesztés során (ami 5-60 perc információhoz általában 1 másodperc; néha, hozzáadott érték mellett 1-2 perc).


A szerzõi jog védi a szoftvereket, pont a szükséges védelmet nyújtja. Akadályozzuk meg a szabadalmak kiterjesztését szoftverekre (external link) stopsoftwarepatents.eu petition banner


Vannak még egyéb, pl. energiagazdálkodással, termőfölddel kapcsolatos információk.

Iratkozz fel a PenzLevelezesiLista -ra ! Hamarosan kihirdetjük az EpointSystem társadalmi tesztelésre alkalmas verzióját (természetesen forráskóddal, az most is elérhetõ).

Egy jól összeállított összefoglaló bg71.hu video (external link) a szélsõségesen jobboldali kollektivista korporatista (=fasizmus eredeti, Mussolini féle definíciója) államszervezetrõl. Nem nehéz jobbat csinálni.


Döntéstámogató rendszer = részvételi demokrácia = tizedes képviseleti rendszer = információ értékelési rendszer (ahogy tetszik) Az információáramlási csomópontokat hagyományosan a pénz, hatalom és tömegmanipuláció alakította. Ennek gyökeres (= radikális) megváltoztatására van szükség
A rendszer felhasználása
 • szakmai fák
  • ReszveteliDemokraciaPenz - a legfontosabb felhasználás: a társadalom érdekében működő pénzrendszer ElszamolasiRendszer kialakítása
  • ReszveteliDemokraciaPiac - elektronikus piaci rendszer kialakítása: ajánlattétel, hatékony keresés, szerződéskötés, elszámolás (itt kapcsolódik a fenti "pénz"-hez)
  • ReszveteliDemokraciaEnergia - hatékonyabb energiatermelés és gazdálkodás (két részre osztva: konzervatív és "alternatív", hogy ne legyen flame)
  • ReszveteliDemokraciaKommunikacio - a legnehezebb: megmutatni az embereknek a választható utakat (köztük az általunk javasoltat). Pl. a nem átveréssel létrehozott pénzteremtés módszereit
  • ReszveteliDemokraciaErkölcs? - az erkölcsi megújulást segítő szabadegyetemek, kurzusok, irások, honlapok
  • ReszveteliDemokraciaBarka - a túlélés módszerei nehéz, vagy akár szélsőséges körülmények között (háború, természeti katasztrófa)
  • ReszveteliDemokraciaRendszerFejlesztes - magának a rendszernek a továbbfejlesztése, kényelmesebbé tétele. "Self-hosting", vagyis magát a rendszert is felhasználjuk a továbbfejlesztése során
  • egyéb témák (hagyomány, stb... ). A rendszer ismertetésekor néhány fa kiemelve látható, megemlítve, hogy vannak még más témák ... mivel mindenfélére használható, furcsa dolgokra is.
 • ReszveteliDemokraciaTarsadalmiFa a TÁRSADALMI FA nagyon fontos, mindenki beletartozik, a szakmai fák célja ennek a támogatása. Más néven földrajzi fa, mert kialakítása lakóhely szerint történik


MezoGazdasag Szántóföld és egyéb


Társadalmi és piaci alapú pénzteremtés, immáron a megoldáshoz nagyon közel:

PenzAudit cikk a közösségi pénzek összekötésének és auditrendszerének kialakításáról

Pénzteremtés - általános tudnivalók és kapcsolódó anyagok:Szövetkezet

Jó annak indoklására, hogy miért dolgozik XY adott helyen, forgalom lebonyolítására, ill. indokolt mértékig követelések és kötelezettségek kezelésére. Nem javasoljuk vagyon tartására, arra a Kft jjobb, mert a tagok vagyonának védelme kialakítható - a szövetkezetben felhalmozott vagyont az új belõpõk "lenyúlhatják" (mert a taggyûlés egy tag egy szavazat szerint zajlik, a törvény alapján ez megkerülhetetlen).


Egyéb technikai részletek, kapcsolódó anyagok


Egyéb oldalakCreated by: admin. Last Modification: 2013-01-02 (Wed) 13:03:28 CET by admin.