Random Images

Print

NacsaJanosUzenete

Örülünk, és köszönjük, hogy ez az írás eljuthatott Önhöz !

Úgy gondoljuk, mostanra már mindenki előtt teljesen világossá válhatott, hogy a jelenlegi globális pénzügyi, politikai és médiahatalmi rendszer alapvetően alkalmatlan az össztársadalmi feladatok ellátására. A megoldáshoz vezető út mindannyiunktól újfajta gondolkodásmódot és hozzáállást feltételez, ami mentes a jelenlegi gazdaság vélt és valós problémáinak álságos „megoldásaitól”. A világgazdaság alapvetően leginkább egy manipulált hazárdjátékhoz hasonlítható. Rengeteg trükköt vetettek be az elmúlt 100 évben a pénz globális tulajdonosai, és sommásan úgy fogalmazhatunk: most éljük ennek szomorú, és a többség számára akár drámai végjátékát. De még nincs tragédia.

A jelenlegi globális pénzügyi és hatalmi rendszer alapvetően csalások, manipuláció és szélhámosságok sorozatára épül. A problémákból kivezető megoldás abban rejlik, hogy mindezt elvetve, egy gyökeresen új, valóságos és igazságos, az egyén és mikroközössége által átlátott és ellenőrzése alatt tartott alapon elkezdünk építkezni.

Sokan abban reménykednek, hogy ha X vagy Y párt kerül hatalomra akár a közeljövőben is, akkor minden megoldódik. De ez csak egy ábránd. Mivel nem lesz, és nem is lehet jobb, mert ebben a rendszerben még egy tisztességes kormány (a mostani persze nem az) is alapvetően kényszerpályán mozog. Különösen a kialakult helyzetben. Sem az államtól, sem a politikusoktól ne reméljük a megoldást, mert az kizárólag ránk vár: saját sorsunk irányítását a saját kezünkbe kell vennünk, mégpedig azonnal. Olyan közösségekben, amit még át tudunk látni, kézben és kontroll alatt tudunk tartani.

Ehhez mindenekelőtt bizalomra épülő saját mikroközösségeinkben kell az összefogást megvalósítanunk. Hogy kellő időben, helyesen ütemezve, lépésről lépésre haladhassunk előre. Összefogással, egymásban bízva, saját jól felfogott érdekünkből kiindulva és vezérelve létre kell hoznunk saját működő és védett közösségi rendszereinket. Az általunk így kontrollált közösségi lét és élet minden területén van megoldás (gazdaság, mezőgazdaság, ipar, pénzügy, kereskedelem, energia- és ivóvízellátás, egészségügy, oktatás, média, kultúra, sport, tudományok, jog, közigazgatás, nemzet-, közösség- és személyes biztonság, környezetgazdálkodás-környezetvédelem, tömegközlekedés stb.), ráadásul többségében tulajdonképpen nagyon is egyszerű.

Ugyanakkor egyedül csak a saját magunk és az általunk átlátott és ellenőrzött közösségek létrehozásával, működtetésével és megbecsülésével van és lesz esélyünk. Csak rajtunk és mikroközösségeinken múlik, hogy akarunk-e sorsunkon fordítani, hogy hajlandóak vagyunk-e másokkal összefogni és cselekedni. Vagy pedig maradunk a jelenlegi torz rendszerek kiszolgáltatottjai és egyben fenntartói, azaz áldozatai.

Mindehhez semmi rendkívüli dologra nem kell gondolnunk: emellett természetesen dolgozhatunk, végezhetjük szükséges tennivalóinkat, élhetjük mindennapi életünket. Személyes bizalmunkra, időnk hatékony, gazdaságos és értelmes felhasználására valamint hiteles tudásra és információkra építve a fegyverek helyett egymás kezét kell megfognunk. Mindenkinek azét, akit ő maga választott.

Amennyiben ezekkel egyet tud érteni, akkor ezzel már az első kézfogás meg is történt. Hiszen ezt az anyagot olyasvalakitől kapta, akiben teljes mértékben megbízik, akit előzetesen önmaga választott. Tudnia kell, hogy ezzel nemcsak önmaga, hanem közösségeink is kapcsolatba kerültek egymással.

Nagyon örülünk ennek, és tiszta szívvel köszönjük!

Továbbra is vigyázzon önmagára, szeretteire és erejére. Rövidesen jelentkezni fogunk következő anyagunkkal.

Közösségeink egyetértésével, támogatásával és segítségével: ...

 Created by: cell. Last Modification: 2008-10-20 (Mon) 17:52:10 CEST by cell.