Random Images

Print

PersonAuthenticationHungary

Ki tud természetes személyeket digitálisan tanusítani (olcsón) ?

Mit tud a netlock és mennyiért ? Kérdéseket ide:

  • info kukac netlock.hu
  • info kukac unicreditgroup.hu

Mit tud az mo.hu ill. az önkormányzat ?

 

 I don't know of proper digital signature authorization service in HU by the gov, for private individuals
  especially one that is free or low cost, and already in use by min 1% of population.

We should ask HU gov or someone competent from EU  

rövid PKI magyarázat

Jobb magyarázat

A digitális aláírásról szóló törvényben leírtak alapján a tanúsítványok kiadásáért Nyilvános Kulcsú Infrastruktúrával rendelkező hitelesítés-szolgáltatók felelősek. Fokozott biztonságú elektronikus aláírás használatához elegendő egy Hitelesítés-szolgáltatónál (HSz) kiadott tanúsítvány, de a minősített elektronikus aláíráshoz Minősített Hitelesítés-szolgáltatótól (MHSz) kell tanúsítványt szerezni.


mo.hu

Ha Ön ügyfélkapus felhasználó és a fórum üzenetküldő szolgáltatását kívánja igénybe venni,
akkor azt csak aktív fórum hozzászólóként, legalább egy fórum hozzászólással tudja megtenni!

Ez azt jelenti, hogy

  • az önkormányzatnál mo.hu-ra ingyen regisztrálva,
  • az mo.hu-s azonosítót mint kulcsot használva (adószám saját bevallás szerint)
  • a nyilvános fórum zavarása nélkül, akár steganográfia nélkül
  • tudja magát azonosítani, amire tanusítványt kap.
    • A tanusító az eredetileg webrõl (turing kód megadásával) lekért, üzenetben megkapott kulcsot bele tudja venni a tanusításba. A tanusítót szúrópróbaszerûen ellenõrizzük, aminek során személyes találkozás során meg kell mutatnia az mo.hu-n az üzeneteket, amik alapján tanusított
  • Mivel itt adhat meg más adószámot a tag, ezért simán 2-szer is regisztrálhat: személyesen az igazi adószámával. Ami nem nagy baj, ha nem közvetlen a saját köre kapja az összekötõ pénzt, hanem közcélú kutatás projekt. Mondjuk 5 EUR-t kap a saját LETS-e, 45 EUR-t pedig általa kiválasztott kutatási projekt.

 


 

http://www.kgyhsz.gov.hu/

szerint az educatio.hu Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., nonprofit kft, kiadói tanúsítványai Fokozott biztonságú elektronikus aláíráshoz

A fokozott nekünk elég, az egyediség elvileg biztosítható (ha kéri, hogy az adószámát tegyék bele, biztos beleteszik). De mindegy is, mert drága.

http://www.educatio.hu/ugyfelszolgalat telefonos egyeztetés után a XIII.ker-ben tanusítanak, 10 eFt / év ! Vagyis még a MATÁV-os minõsített tanusítványánál is drágább. Oktatási intézménybõl érkezõknek kedvezményt adnak.

 


NetLock hitelesség ellenőrző rendszer az UniCredit Banknál

A NetLock Kft. egyedi, automata hitelességellenőrző rendszert valósított meg az UniCredit banknál, amely ezzel a megoldással élen jár az elektronikus ügyintézést bevezető bankok körében. Az új banki ellenőrző rendszer a korábban - részben manuálisan - működtetett megoldásnál gyorsabb banki ügyintézést, ellenőrzést, ügyfélbarát, kényelmes megoldást kínál az elektronikusan aláírt és időbélyegzett dokumentumok hitelességének ellenőrzése kapcsán. A rendszer további előnye, hogy jelentős költségmegtakarítások érhetőek el vele, környezetbarát ügyintézés lehetőségét nyújtja, valamint minimálisra csökkenti a feldolgozás során előforduló hibalehetőségek számát. Bízunk benne, hogy a rendszer sikere elősegíti az elektronikus ügyintézési formák elterjedését akár a banki, akár egyéb vállalati szektorban.

Teljes sajtóközlemény megtekintése

Ha ingyen ad az Unicredit tanusítványt, az jó lenne ! 

 


MATÁV 

http://www.t-systems.hu/kormanyzat/hitelesites_szolgaltatasok/minositett_tanusitvanyok/megrendeles_menete

A fokozott személyi tanusítványnál (9600 +AFA, 1 évig érvényes, évente ugyanennyi) CA-ID bennevan, személyi okmány száma, személyigazolvány (vagy útlevél, vagy az új kártyás jogsi) száma és neve (standardnál nincs benne, postán igényelhetõ, 5200 Ft). Szabályzat szerint igazolvány cserekor a régi érvényét veszti.

 


Alternatíva, ha az összekötõ pénzt nem kapja meg alanyi jogon minden személy (vagy csak azonosítás után igen kis részét, pl. 2 korona ~ 2 EUR), ezzel nem motivált a csalásra.

Ez esetben összekötõ vásárolható más köröktõl, vagy új összekötõ érvényesíthetõ közhasznú kutatási célra fizetéssel (kp vagy utalás), (energia/élelmiszerbiztonság) adószám megadásával (ekkor az adószámot nem ellenõrizzük).

 

 Created by: cell. Last Modification: 2009-10-27 (Tue) 16:41:33 CET by cell.