Random Images

Print

ReszveteliDemokraciaNyomtatni

Részvételi Demokrácia  (=direkt demokrácia) / Tizedes Képviseleti Rendszer / Szakmai Döntéstámogató Rendszer

Jelentkezés (internetes regisztráció) 2008-11-27 -től (www.ideje.hu -n). Minden résztvevő számára ajánlott, akármilyen szakmai vagy társadalmi csoportban tevékenykedik.

A kívánatos irányú változáshoz a társadalom gyökeresen át kell alakítsa az informácóáramlást.

Nem szabad hagyni, hogy az információ-terjedés csomópontjait a vagyoni/hatalmi érdekek határozzák meg. A terjedés irányítását a csoport tagjai kézben kell tartsák. Ez eddig nem sikerült (sajtó, oktatás, stb...). Eddig nem használtunk technikai eszközt ennek támogatására.

Mire jó ? Az emberi értelmet nem helyettesíti. Az információ "válogatására", pontozására szükség van azért, hogy ne lehessen nagy mennyiségû zaj bedobásával szétzajolni (ami egy hatékony módszer a hatalmi érdekekkel ellentétes tevékenységek szétverésére). A pontozási rendszert viszont a tagok maguk alakítják ki. A rendszerben alapvetõen információ áramlik. Bármilyen információ, amit számítógéppel lehet továbbítani.

  • Cikkek, javaslatok, tanulmányok, tervek, ötletek, filmek, értékelések, kritikák, szoftverek, oktatási anyagok, ajánlások

Tulajdonképpen a szakmai munka teljes megvalósulát segíti az ötlettõl a megvalósíthatósági tanulmányon, a vázlatos és részletes terveken keresztül, a megvalósításig és a kiértékelésig.

A rendszer kialakításához hasznos tippekel, javaslatokkal járult: Vukics Ferenc, Hamvas Gábor, Gál Marcell, Antal Péter, Orbán József, Bene Gábor és sokan mások is hasonló következtetésekre jutottak (amiket nem jutottak el hozzánk)

A rendszer egyelõre abban fog segíteni, hogy a tevékenykedõ aktivistáink együttmûködve dolgozhassanak úgy, hogy az információáramlást ne lehessen "szétzajolni", a csoport akarata ellenére. Ehhez az információáramlást. Már induláskor is létező szakmai fák (újak létrehozhatók):

  • Pénz - a legfontosabb: a társadalom érdekében működő pénzrendszer kialakítása
  • Piac - elektronikus piaci rendszer kialakítása: ajánlattétel, hatékony keresés, szerződéskötés, elszámolás (itt kapcsolódik a fenti "pénz"-hez)
  • Kommunikacio - a legnehezebb: megmutatni az embereknek a választható utakat
  • RendszerFejlesztes - magának a rendszernek a továbbfejlesztése
  • TarsadalmiFa a TÁRSADALMI FA nagyon fontos, mindenki beletartozik


Created by: cell. Last Modification: 2008-11-26 (Wed) 08:44:17 CET by cell.