Random Images

Print

MezoGazdasag

A jövő városa Auroville: (ex-francia gyarmat, jelenleg nagyjából politikailag független). Megvalósult: Indiában 1968-ban, 2011-re kb. 2000 lakosa lett (50% indiai, 20%francia, 20%német, 10% egyéb kb. 40 országból, köztük 7 magyarral), a 2500ha tengerparti terület 50ezer főt tud ellátni. Holland nyelvű angol feliratos félórás youtube műsor bemutatja, hogy létezik egy béke, boldogság "sziget" ezen a bolygón, ahol pl. saját energiát termelnek, helyi pénzt használnak, naponta csak néhány órát dolgoznak. Tehenet leölni, ütlegelni súlyos vétek, de pl. minden olyat szabad, amitől az ANTSZ és egyéb magyar hatóság gutaütést kapna. url-je: http://www.youtube.com/watch?v=gwo6BpWCckA (external link)


Keressük: A futóhomok meghódítása filmet. Tudtunkkal Máthé János "kertész", az 1960-as években készítette, és betiltották. Arról szól, hogyan lehet (gazdaságosan) termõvé varázsolni a homokos talajokat.
Akinek van róla bármi információja, írja ide ! Köszi.


KenderGazdaság


Tipp: mindenki vegye fel a kapcsolatot falusi gazdákkal. Rengeteg tapasztalt ember van, aki tudja, hogy a föld, a mezõgazdaság és a hozzá kapcsolódó ipar érték, de lassan kiöregszik, és a "mai fiatalok" nem nagyon érdeklõdnek iránta. Nagyon örülnek az érdeklõdésnek is, és nagyra becsülik már magát a megmentés célját, gondolatát. Gondolkozzanak el gazdasági együttmûködés kialakításán. A búza 30 ft /kg, a gagyi-kenyér 200 Ft/kg (a jobb 600-990 Ft/kg), egy kemence, kis pékség (vagy akár a hozzá tartozó kis malomgép) nem olyan nagy beruházás. A napraforgóolaj elõállítása kb 200-220 ft/l, a boltban 425 ft/l (és dízelbe keverve gépek, jármûvek üzemeltetéséhez is jó) a NovenyOlajPres nem olyan nagy beruházás.

Új, regisztrálatlan találmány N.L. -től: Az igen kemény, de magas sikértartalmú tönkölybúzát egy speciális előemésztő folyadék 3-5 nap alatt felpuhítja olyan szinten (a csirázási folyamat egyáltalán nem indul meg), hogy egy egyszerű turmix-szal pépesíthető és kovászt hozzáadva kenyér süthető belőle! Tehát a malom és a liszttaroló „csomag” kimaradhat. Ráadásul a tönkölybúzát nem kedvelik a malmok, mert erősen koptatja az alkatrészeket.
A feltalaló fácán háziasítással is kísérletezik.
A (zab / árpa / búza / kukorica / rizs / ...) pelyheket valamilyen gőzölési eljárással készítik, ami megpuhítja és fertõtleníti a magot. Nem látszik problémásnak pehelykenyér készítése. Ha kávéfõzõben kísérleteztek, ne robbantsátok fel ;-) (de nehéz is búzával olyan tömören megtömni, mint finomra õrölt kávéval).

Rövid összefoglaló 3 perces videoriport:
3 perces riportA látható (globális) energia és élelmiszerválság miatt, akinek 10..15 év múlva nem lesz földje, az rabszolgája lesz annak, akinek van.

Európa mezőgazdaságilag legértékesebb földterülete:
karpatmedence


A föld, amit jelenleg csak magyar magánszemélyek vásárolhatnak, Európa leginkább alulértékelt termőföldje. Már nem sokáig.


A termőföld az életünk (táplálékunk) alapja, vagyis a legjobb eszköz az emberek feletti korlátlan hatalom gyakorlására. Hatalom Reszletesen

Az utolsó pillanatban vagyunk.

A föld TermoFoldFajtak, mint befektetés, kicsiben nem gazdaságos, mivel rengeteg AdminisztrativTevekenyseg van. Ez az oldal, és a mögötte levő adatbázis, kapcsolatrendszer az önszerveződéshez nyújt segítséget.

Modern, magánszerződéseken alapuló gazdaságot alakítunk ki, ahol nem kötelező elfogadni (elszenvedni) mások döntéseit. De ha a közösségen belül néhány tag hasonló stratégiát követ (ami várhatóan gyakori lesz), azt sokkal alacsonyabb költségen meg tudják valósítani, mint külön-külön tudnák.
Ez más mint az MGTSZ volt, lásd: NemKolhoz
Természetesen érdemes olyan szakmai körök stratégiai partnerségét felhasználni, akik az adott térségben tevékenykednek, és nagy szakértelemmel végzik. pl. Kaba Burgonya Szövetkezet (external link) bár nem egyszerű eset..


Egy ismerős ajánlja: 2 hungarikum gyógytermék a következő betegségek ellen: szemölcs, parazita, ekcéma, szifilisz, magas vérnyomás, cukorbetegség, korpás fejbőr, visszér, stb. lásd File galéria / Föld mappa


Hogyan lehet a közösséghez csatlakozni ?

  • Minimális tőkével (nincs semmilyen befizetési kötelezettség)
    • éppen az a célja az együttműködésnek, hogy ne csak az fektethessen földbe, akinek százmilliói vannak
    • vagy 0-val, ha valaki a többiek számára értékes munkát vállal és végez
  • néhány könnyen teljesíthető feltétel: CsatlakozasiKotelezettsegek

Miért csináljuk? A saját előnyünk pontosan ugyanaz, mint más csatlakozóké (mi sem tudnánk másokkal való összefogás nélkül előbbre jutni). KikCsatlakozhatnak ? Akárki. Mindenféle szaktudás, szorgalom és kapcsolat hasznosítható.
Az alapítók többségében (jelenleg városban lakó) informatikusok, akik a befektetési lehetőség mellett családjuk és közösségük számára biztonságot is szándékoznak teremteni a vagyonátvétel időszakában és azon túl is. Amit a naiv nép világválságnak gondol, az valójában a pénzoligarchia monopoli/hatalmi játéka, mint az 1929-33-as "válság" is volt. Nem bonyolult, bár a TV és a történelemkönyv félrevezeti az embereket, ezért nem közismert (ezért tudják a társadalmat ilyen egyszerű trükkökkel leigázni).Created by: cell. Last Modification: 2011-02-01 (Tue) 11:31:44 CET by tati.